Српски демократски савез пружа пуну подршку Србима на Косову и Метохији. Изражавамо безмерну тугу због последњих српских жртава. Уједно указујемо да је потпуно разумљиво да српски народ нема друге него да оружјем чува своју слободу и своје животе. Јуче су младићи са севера Косова стали у ред бесмртника, у ред својих предака који су са оружјем у рукама морали да бране своју слободу. У условима када је држава Србија окренула леђа свом народу на Косову и Метохији, сами и храбри доказали су да предаја Косова и Метохије неће проћи.

Осуђујемо и одбацујемо скандалозне тврдње председника Србије, да су Срби насели на провокације Аљбина Куртија. Уместо свакојаке подршке и доказивања да српски народ није сам, режим у Србији пилатовски пере руке од последњих бранилаца државе Србије.

Забрињава одсуство било каквог плана или намере да се спречи даљи прогон и етничко чишћење Срба са простора Косова и Метохије. Док политичке елите путују у нови изборни циклус, наставља се етничко чишћење Срба са Косова и Метохије.

Српски народ и свеукупно народ у Србији је по Уставу носилац суверенитета, и зато нам нема друге него да га повратимо у циљу заштите своје државе. У супротном, бићемо сведоци и саучесници нестанка наше Србије.

У Београду, 25.09.2023.године                    СРПСКИ ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ