У недељу, 26. новембра 2023. године, на празник Св. Јована Златоустог, у клубу Ћирилица, Српски демократски савез (СДС) је одржао годишњу скупштину. У уводном делу, уз присуство гостију, председник СДС Слободан Јанковић и потпредседник Горан Ђорђевић одржали су уводне говоре.

Јанковић је указао на сав чемер актуалне ситуације, али и на могућности да се ситуација преокрене и да су у упоредивим околностима у прошлости малобројни покретали српски народ на промене, вођени идејама ослобођења и уједињења. Он је поближе објаснио три темеља у програму покрета, борбу за слободу, правду и демократију, као утемељене у српској традицији и историји. Ђорђевић је анализирао постојећу ситуацију у правосуђу, коју је оценио као крах правног поретка и урушавање правне државе, што нас наводи на потребу обнове.

После паузе и дружења са гостима, у радном делу је председник покрета поднео извештај о раду у протеклој години, а члан председништва, Милорад Перовић, указао на финансијску и економску ситуацију.

Скупштина је поново изабрала Слободана Јанковића, Горана Ђорђевића, Предрага Живановића, Милорада Перовића, Микицу Илића и Марка Јоксића за чланове председништва. Потом је председништво дало нови мандат др Слободану Јанковићу за представљање покрета.