Протекли избори потврдили су да у Србији више не постоји ни формална демократија. Укидање демократије била је предвидљива последица укидања правног поретка који се уназад десет година упорно разграђује. Србија је претворена у колонију.

Одговорност за ово стање сноси власт, али и опозиција која је својим пристанком на учешће у овом водвиљу показала не само недостојност за вршење државних функција, већ и одсуство сваке намере да од Србије направе уређено друштво. Одсуство реакције државних органа од РИК-а, преко тужилаштва и Уставног суда јасно доказују да је демократија у Србији сведена на симулакрум.

Једини излаз из садашње државне кризе представљају нови избори на свим нивоима и под знатно промењеним условима. То подразумева промену изборног законодавства, пречишћавање бирачких спискова, буђење из мртвих тужилаштва, које је задужено за кривична дела против изборних права грађана, процесуирање одговорних за пријављивање „фиктивних“ пребивалишта, једнакост у праву на приступ медијима са националном фреквенцијом, раздвајање локалних и парламентарних избора.

Народ, са оно мало преосталог достојанства мора да одбаци живот у провизиријуму у којем га, у стању малолетства, држе власт и опозиција. Демократија представља изабрани облик друштвеног уређења, а не игралиште за бестијалну власт и неспособну опозицију.

                                                           СРПСКИ ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ